Istoric

Desi prima reglementare legislativa a activitatii de salvare montana din tara apare doar in anul 1969, cu mult timp inainte, presa vremii si arhivele pastreaza informatii interesante despre actiuni de salvare montana si primele forme de organizare a structurilor de salvare. Astfel, inca de la inceputul anilor 1900 in localitatile de la poalele muntilor Bucegi si Fagaras (Brasov, Sinaia, Sibiu si Busteni), pe langa asociatiile turistice existente la acea vreme,s-au organizat grupuri de salvatori alpini, formate din alpinisti, vanatori si calauze.

Cateva repere cronologice din anuarele celei mai renumite asociatii turistice din Transilvania (Der Siebenbürgische Karpatenverein - S.K.V.) şi din amintirile unora dintre cei multi, care, de-a lungul timpului au facut sau inca mai fac parte din acest frumos fenomen, "Salvamont Romania".

Material documentar realizat de Sabin Cornoiu cu sprijinul lui Mircea Opris, Mihai Sarbu, Ion Sanduloiu si in baza informatiilor transmise de catre structurile Salvamont din tara.

Salvamont Romania Facebook oficial/romania.salvamont

Salvamont Romania Youtube oficial Salvamont Romania


Salvamont Romania in imagini Salvamont Romania Flickr oficial

Contact