Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita


Salvamontul Dambovitean a luat nastere in anul 1982 sub conducerea lui Avramescu Constantin. In anul 1991 dupa decesul lui Avramescu Constantin conducerea a fost preluata de Deaconescu Gheorghe pana in 2010, urmand ca din 2012 sa revenit in functie.
In anul 1982 echipa Salvamont Dambovita era alcatuita din sportivi voluntari rectrutati din cadrul concursurilor de schi si a celor de orientare turistica, iubitori de munte si care cunosteau zona montana foarte bine. Sediul salvamont se afla langa Hotelul Pestera, o cabanuta de lemn cu conditii modeste de trai, dar acest lucru nu ne impiedica sa ne facem treaba cum trebuie. Din 2001 am construit un sediu nou langa Telecabina Pestera utilat si dotat corespunzator. In anul 2012 s-a mai construit un sediu in zona Zanoaga unde avem un salvamontist angajat.
In present echipa Salvamont Dambovita este alcatuita din 15 membri din care un director de serviciu, un administrator si doi salvatori montani angajati, restul de 11 sunt salvatori montani care isi desfasoara activitatea pe baza de voluntariat.
Serviciul Public Judetean Salvamont Dambovita are o arie de activitate ce se intinde pe 320 kilometri patrati ce cuprinde zone de abrupt, chei, grote, canioane, pereti stancosi, vai, lacuri de acumulare,cascade etc.