Primaria Sinaia - Serviciul Public Local Salvamont Sinaia


Între anii 1996 – 2003, echipa Salvamont Sinaia își desfâșoară activitatea cu destule greutăți din lipsă de fonduri.
După ce în anul 2003 apare HG 77 reușim la fel ca toți ceilalți salvatori din țară să achiziționăm prima mașină utilitară și să facem primele angajări (șase salvatori montani)
În anul 1999 cu sprijinul D-nei doctor Lidia Rîșnoveanu, reușim să trimitem la un curs de pregătire medicală (paramedic) la Centrul SMURD Tîrgu Mureș sub îndrumarea direcță a Dr.Raed Arafat,un număr de 4 salvatori montani : Nițoi Daniel, Dascălu Andrei, Cojoianu Andrei și Mitrică Cătălin.
În anul 2003 cu sprijinul Fundației “FAAMED” reprezentată de D-na
Dr. Lidia Râșnoveanu și Fundația Elvețiană “KARL – POPPER” reușim să
strângem fondurile necesare pentru construirea Bazei Salvamont
“COTA 2000”.
Construcția Bazei Salvamont a fost realizată in întregime de echipa Salvamont Sinaia și funcționează cu un cabinet medical, sală de așteptare,
3 dormitoare, bucătărie,magazine si două garaje.
În anul 2005, pe pârtia “Drumul de vară”in punctul PIATRA TURCULUI, loc cu foarte multe evenimente nefericite produse în decursul anilor, cu sprijinul D-lui Primar VLAD OPREA, am construit o pasarelă cu o lungime de de 60 m și lațime de 6 m.
Am reușit în acest fel să reducem la zero numărul accidentelor din zonă.

Între anii 2009 – 2010 realizăm marcarea și amenajarea a două traasee turistice :
- Drum de vară – Colții lui Barbeș - Lacurile Vânturiș - Izvorul Dorului - Șaua Vf. Cu Dor – Masa ciobanului – Lacurile Vânturiș (PUNCT ROȘU)
- Șaua Vf. Cu Dor – Masa Ciobanului – Vânturiș (PUNCT GALBEN)
În anul 2005 prin Hotărârea Consiliului Local Sinaia se înființează TAXA SALVAMONT. (2 lei / turist cazat în stațiune).Prin colectarea acestor fonduri reușim să dotăm corespunzător echipa Salvamont cu materialele prevăzute în HG 77. (două autoutilitare special “POLARIS RANGER”, 4 snowmobile, 4 akija și echipament vară – iarnă pentru fiecare salvator montan.
Având în vedere dotarea echipei , amenajarea traseelor turistice,
cursurilor de pregătire efectuate cât și atestarea și reatestarea membrilor salvamont, numărul accidentelor montane după anul 2005 a scăzut cu 15/20 procente.