Parteneriat Ariston Thermo România

In anul 2019, Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania si Ariston Thermo au incheiat un protocol de colaborare, in cadrul campaniei de responsabilitate sociala #AristonComfortChallenge, ce are ca scop imbunatatirea conditiilor de lucru a echipelor Salvamont.

Grupul Ariston Thermo are un angajament asumat pe termen lung de a duce confortul chiar si acolo unde acest lucru pare imposibil de atins. Inspirata de aceasta filozofie, compania a lansat misiunea #AristonComfortChallenge, prima campanie a grupului derulata la nivel global, in cadrul careia specialistii Ariston au ajuns in Groenlanda pentru a realiza un proiect unic.

Intr-o zona cu clima extrema si imprevizibila, echipa Ariston a construit de la zero si a donat o casa inovatoare, ce serveste ca baza stabila pentru cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga, care studiaza in insula Disko schimbarile climatice. Pentru a-si desfasura activitatea de zi cu zi, intr-un mediu confortabil, chiar si in perioada iernii polare, cand se pot atinge si temperaturi de -50 °C, cercetatorii au acum la dispozitie casa Ariston Comfort Zone, o constructie eco si durabila, proiectata special pentru a sustine o eficienta energetica ridicata, unde isi pot continua studiile in cele mai confortabile conditii din zona respectiva.

In Romania, Ariston sustine activitatea salvatorilor montani, chemati deseori sa intervina in conditii extreme pentru a salva vieti omenesti. Astfel, in cadrul parteneriatului, Ariston Thermo a dotat bazele, posturile si cabinetele medicale Salvamont cu centrale termice in condensare, avand puteri intre 24 kW - 70 kW, si boilere electrice de ultima generatie, cu capacitati intre 30 litri – 300 litri, pentru ca toti cei care ajung in centrele de salvare ale Salvamont sa poata beneficia de un confort elementar.

Prin tehnologia de inalta performanta, Ariston poate fi sprijin oamenilor muntelui, celor care pun inaintea propriei sigurante grija pentru viata celorlalti. Actiunile de salvare montana necesita pregatire sustinuta, dar si o infrastructura eficienta. In spatele zecilor de mii de interventii din ultimii ani, peste 7000 de actiuni de salvare montana fiind inregistrate doar in ultimul an, exista salvamontistii, acei oameni care se confrunta cu situatii dure, duse uneori pana la limita maxima umana, psihica si fizica, iar dotarea corespunzatoare a centrelor de salvare este esentiala pentru a le acorda cat mai multe sanse de reusita in activitate lor zilnica.

Ariston este alaturi de cei care transforma imposibilul in posibil, demonstrand astfel ca nicio provocare nu este prea mare pentru a transforma lumea intr-un loc mai confortabil!