Redirectionează 3,5% pentru SALVAMONT ROMANIA

Orice contribuabil poate dispune directionarea a 3,5% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala - asociatie, fundatie etc. - doreste (conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal). Practic, in acest fel, dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit.

Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie. Ea este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta. Daca doriti sa sprijiniti activitatea structurilor Salvamont din Romania prin redirectionarea a 3,5% din acest impozit platit statului pentru salariul din anul 2022, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI 2023

Varianta 1:

Urmati acest link https://formular230.ro/asociatia-nationala-a-salvatorilor-montani-din-romania pus la dispozitie de prietenii nostrii de pe platforma Formular230.ro

Puteti completa si semna, intr-un minut, formularul 230 online si, printr-un simplu click , scapati de drumul la ANAF, declaratia 230 pdf fiind generata automat de platforma, dumneavoastra urmand sa o redirectionati pe emailul afisat de platforma ce o transmite automat catre Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania - Salvamont Romania iar noi ne vom ocupa de depunerea lui.

Varianta 2

1: Descarcati si tipariti formularul

DESCARCATI AICI formularul precompletat cu datele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania si completati-l cu datele personale
**Anul precompletat in formular este 2022, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat 2022.

2: Completati cu atentie

  • Formularul se listeaza si se completeaza de mana, sau se completeaza direct pe calculator, se listeaza in doua exemplare, unul se depune la Administratia Finantelor Publice iar unul ramane la dvs. cu numarul de inregistrare primit la depunere.
  • Completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura.
  • Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completeaza doar daca este cazul).
  • Cititi cu atentie instructiunile detaliate pentru completarea formularului 230.

Informatii importante:

Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 3,5% din impozit, puteti lasa casuta necompletata.
Conform art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul datorat..."

3: Depuneti formularul

Legea va permite depunerea formularului prin mai multe metode:

  • Direct la registratura organului fiscal
  • Prin Posta Romana, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu*
  • La Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / institutiei angajatoare).

*Potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania.

Informatii utile

Formular standard

Modelul standard de formular (precompletat), DESCARCATI AICI

Date de completare

Denumire entitate non-profit:
Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania

Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit:
4921490

Cont bancar (IBAN):
RO 73RNCB0053009161170001- BCR Brasov

Confidentialitate si informatii fiscale

In conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persoane fizice sau juridice". Contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informatiile fiscale de mai sus. Totodata, in cazul in care doresc, contribuabilii pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

Salvamontistii din intreaga tara va multumesc pentru sprijinul deosebit acordat!