Redirectionează 3,5% pentru SALVAMONT ROMANIA

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală - asociație, fundație etc. - dorește (conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

Această suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta. Dacă doriți să sprijiniți activitatea structurilor  Salvamont din România  prin redirecționarea a 3,5% din acest impozit plătit statului pentru salariul din anul 2020, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 MAI 2021

1: Descărcați și tipăriți formularul

DESCARCAŢI AICI formularul  precompletat cu datele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din Romania  şi completați-l cu datele personale
**Anul precompletat în formular este 2020, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar încheiat 2020.

2: Completați cu atenție

  • Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la Administrația Finanțelor Publice.
  • Completați cu datele de identificare (pct. I) și semnătura.
  • Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completează doar dacă este cazul).
  • Citiți cu atenție instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului 230.

Informaţii importante:

Daca nu cunoașteți suma corespunzătoare a 3,5% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată.
Conform art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat…"

3: Depuneți formularul

Legea vă permite depunerea formularului prin mai multe metode:

  • Direct la registratura organului fiscal
  • Prin Poșta Română, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu*
  • La Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / instituției angajatoare).

*Potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România.

 

Informații utile

Formular standard

Modelul standard de formular (precompletat), DESCARCAŢI AICI

Date de completare

Denumire entitate non-profit:
Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din Romania

Cod de identificare fiscală a entității non-profit:
4921490

Cont bancar (IBAN):
RO 73RNCB0053009161170001- BCR Braşov

Confidențialitate și informații fiscale

În conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informațiile fiscale de mai sus. Totodată, în cazul în care doresc, contribuabilii pot să comunice fundației faptul că au depus formularele respective.

Salvamontiştii din întreaga ţară  vă  mulţumesc pentru sprijinul deosebit acordat!